Grillowane Krewetki Czosnkowe Ziołowe

Grillowane Krewetki Czosnkowe Ziołowe

Składniki:

  • 1 łyżeczka płatków papryki chili (opcjonalnie)
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
  • 3 łyżki posiekanych liści kolendry (kolendry)
  • czosnek, mielony
  • 20 krewetki jumbo bez skorupek
  • 1 łyżka skórki z cytryny
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Instrukcja:

    1. Połącz wszystkie składniki oprócz krewetek w dużej misce.
    2. Dodaj krewetki i wymieszaj, aby połączyć, upewniając się, że wszystkie części krewetki są pokryte marynatą. W lodówce 4 godziny lub na noc. Rozgrzej grill na średnim ogniu.
    3. Ułóż krewetki na grillu i smaż, obracając raz, aż się zarumienią około 5 minut. Krewetki podawaj z sałatką z pieczonej czerwonej papryki. Cieszyć się!