Grillowany Łosoś Z Wiśnią, Ananasem, Mango Salsą

Grillowany Łosoś Z Wiśnią, Ananasem, Mango Salsą

Składniki:

  • 1/2 szklanki papryczek Anaheim, bez pestek, pokrojonych w kostkę
  • 1 1/2 szklanki wiśni bez pestek, pokrojonych w kostkę
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka świeżej mięty, szyfonady
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • sok z 1 limonki
  • skórka 1 limonka
  • 1 mango pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 brzoskwinia, obrana i pokrojona w kostkę
  • 1 szklanka świeżego ananasa, pokrojonego w kostkę
  • 12 uncji fileta z łososia
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki mielonej szalotki
  • Instrukcja:

    1. Połącz wszystkie powyższe składniki oprócz oliwy z oliwek i łososia w misce. Delikatnie wymieszaj.
    2. Dodaj jedną kroplę oliwy z oliwek i dopraw do smaku. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia. Lekko naoliw i dopraw filet z łososia odrobiną oliwy z oliwek, solą i pieprzem.
    3. Ułóż mięso stroną do dołu na oczyszczonym i naoliwionym grillu lub patelni. Gotuj przez 2-4 minuty w zależności od grubości. Odwróć i smaż przez kolejne 2-4 minuty, aż będzie gotowy.Połóż łososia salsą i podawaj!
    4. 12