Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Pokrój bochenek na plastry o grubości 1/2 cala i posmaruj (lub spryskaj, jeśli masz jedną z tych fajnych rzeczy Misto) oliwą z oliwek.
- Ułóż plasterki na blasze do pieczenia i podgrzej w piec przez 10-10 minuty lub do momentu, gdy brzegi nabiorą głębokiego, złocistego brązu.
- Wyjmij z piekarnika i Odłóż na bok.
- Gdy te są w piekarniku, zrób pesto. W robocie kuchennym wymieszać liście bazylii, ząbek czosnku, orzeszki pinii i ser Romano. Pulsuj, aż pesto będzie gruboziarniste, jak gruboziarnisty piasek.
- Dodaj oliwę z oliwek i miksuj aż do całkowitego połączenia. Smak.
- W razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Zeskrob pesto do miski lub naczynia i odstaw. (Powinieneś mieć około 3/4 szklanki.)
400