Gruszka i Pesto Crostini

Gruszka i Pesto Crostini

Składniki:

  • 1/2 bochenka francuskiego chleba
  • 2 szklanki pakowanych liści bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 szklanki sosny orzechy
  • 1/4 szklanki Pecorino Romano
  • 3 łyżki najlepszej oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 Bosc gruszka
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Pokrój bochenek na plastry o grubości 1/2 cala i posmaruj (lub spryskaj, jeśli masz jedną z tych fajnych rzeczy Misto) oliwą z oliwek.
    2. Ułóż plasterki na blasze do pieczenia i podgrzej w piec przez 10-10 minuty lub do momentu, gdy brzegi nabiorą głębokiego, złocistego brązu.
    3. Wyjmij z piekarnika i Odłóż na bok.
    4. Gdy te są w piekarniku, zrób pesto. W robocie kuchennym wymieszać liście bazylii, ząbek czosnku, orzeszki pinii i ser Romano. Pulsuj, aż pesto będzie gruboziarniste, jak gruboziarnisty piasek.
    5. Dodaj oliwę z oliwek i miksuj aż do całkowitego połączenia. Smak.
    6. W razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Zeskrob pesto do miski lub naczynia i odstaw. (Powinieneś mieć około 3/4 szklanki.)
    7. 400