Grzybowa rozkosz Bing

Grzybowa rozkosz Bing

Składniki:

  • kubek kawałków bekonu
  • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
  • 400 gram brązowych grzybów
  • 50 gram masła
  • 2 łyżki oleju jadalnego
  • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • sól, pieprz
  • Instrukcja:

    1. Oczyść i pokrój grzyby na duże kawałki. Jeśli są to duże grzyby, pokrój na ćwiartki. Jeśli są małe, pokrój na pół.Obierz i pokrój cebulę na duże kawałki, tak jak grzyby.Obierz i posiekaj czosnek na drobne mielone.
    2. Rozgrzej rondelek na gorąco i dodaj 2 łyżki stołowe oleju.Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę i smaż przez minutę.
    3. Dodaj zmielony czosnek i smaż dalej, aż czosnek lekko się zrumieni.
    4. Dodaj pieczarki. Mieszaj smaż przez kilka minut, równomiernie rzucając.
    5. Dodaj po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Użyłem przyprawy do pieprzu czosnkowego Masterfoods. Wymieszaj sól i pieprz. Przykryj rondel na minutę.
    6. Zdejmij pokrywkę. Grzyby powinny zacząć mięknąć.
    7. Dodaj dużą porcję masła.
    8. Dodaj 1/3 szklanki kawałków bekonu. Lub więcej, jeśli chcesz.
    9. Dodaj 1 łyżeczkę posiekanej bazylii.Wymieszaj zioła i kawałki bekonu i gotowe!
    10. 400