Składniki:
Instrukcja:
- Oczyść i pokrój grzyby na duże kawałki. Jeśli są to duże grzyby, pokrój na ćwiartki. Jeśli są małe, pokrój na pół.Obierz i pokrój cebulę na duże kawałki, tak jak grzyby.Obierz i posiekaj czosnek na drobne mielone.
- Rozgrzej rondelek na gorąco i dodaj 2 łyżki stołowe oleju.Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę i smaż przez minutę.
- Dodaj zmielony czosnek i smaż dalej, aż czosnek lekko się zrumieni.
- Dodaj pieczarki. Mieszaj smaż przez kilka minut, równomiernie rzucając.
- Dodaj po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Użyłem przyprawy do pieprzu czosnkowego Masterfoods. Wymieszaj sól i pieprz. Przykryj rondel na minutę.
- Zdejmij pokrywkę. Grzyby powinny zacząć mięknąć.
- Dodaj dużą porcję masła.
- Dodaj 1/3 szklanki kawałków bekonu. Lub więcej, jeśli chcesz.
- Dodaj 1 łyżeczkę posiekanej bazylii.Wymieszaj zioła i kawałki bekonu i gotowe!
400