Gulasz z indyka przez Mommie Cooks

Gulasz z indyka przez Mommie Cooks

Składniki:

  • 1 posiekana papryka
  • 1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 6 uncji makaronu jajecznego, ugotowanego
  • 1 łyżeczka Kolendra
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka Garam Masala
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1 funt mielonego indyka lub 3 szklanki posiekanego indyka
  • 1 posiekana cebula
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • worki Oz. mrożonego szpinaku lub 1 świeżego
  • 1 szklanka rosołu z kurczaka lub indyka
  • Instrukcje:

    1. Jeśli używasz mielonego indyka, zacznij od zrumienienia go, a następnie dodania czosnku , cebula i papryka. Gotuj przez 3-4 minuty. Jeśli używasz resztek ugotowanego indyka, podsmaż czosnek, cebulę i pieprz na łyżce oleju przez 3-4 minuty na średnim ogniu, a następnie dodaj indyka. dodasz przyprawy; garam masala, paprykę, kminek, imbir, curry i kolendrę.
    2. Dodaj pomidory i wymieszaj wszystko razem. w bulionie i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut.
    3. Dodaj szpinak i okręć go lub dwoma, aż się nagrzeje i zmięknie. szklanka kwaśnej śmietany.Ostatnim krokiem jest dodanie makaronu.
    4. 039