Halloweenowe babeczki z mokką

Halloweenowe babeczki z mokką

Składniki:

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki kawałków gorzkiej czekolady, roztopionych
  • 3/4 szklanki gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 1 szklanka mąki tortowej (100g)
  • Kakao w proszku z ciemnej czekolady, do obsypania
  • 1/2 szklanki naturalnego niesłodzonego proszku kakaowego (g)
  • 4 łyżeczki Ekstraktu Kawy
  • 1 jajko
  • Posypka Halloween
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • )

  • 1 opakowanie 8oz serka mascarpone
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2/3 szklanka cukru (dodaj jeszcze 1/3 szklanki, jeśli lubisz na słodko)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • Instrukcja:

    1. Przygotuj lukier rozpuszczając czekoladę w podwójnym brojlerze. Gdy czekolada się rozpuści, dodaj śmietankę i ekstrakt z kawy.
    2. 100