Halloweenowe babeczki z mokką
Składniki:
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 szklanki kawałków gorzkiej czekolady, roztopionych
3/4 szklanki gorzkiej czekolady
1/2 szklanki maślanki
1 szklanka mąki tortowej (100g)
Kakao w proszku z ciemnej czekolady, do obsypania
1/2 szklanki naturalnego niesłodzonego proszku kakaowego (g)
4 łyżeczki Ekstraktu Kawy
1 jajko
Posypka Halloween
1/2 szklanki śmietanki
)
1 opakowanie 8oz serka mascarpone
1/2 szklanki oleju
1/4 łyżeczki soli
2/3 szklanka cukru (dodaj jeszcze 1/3 szklanki, jeśli lubisz na słodko)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Instrukcja:
- Przygotuj lukier rozpuszczając czekoladę w podwójnym brojlerze. Gdy czekolada się rozpuści, dodaj śmietankę i ekstrakt z kawy.
100