Holenderskie dziecko

Holenderskie dziecko

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki uniwersalnej
  • 2 cytryny
  • 1 szklanka mleka
  • cukier cukierniczy
  • 2 łyżki niesolonego organicznego masła
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
    2. Pokrój cytryny na pół, w poprzek.
    3. Ułóż masło na ciężkiej 10″ patelni żaroodpornej. Roztop masło w piekarniku; kiedy roztopioną, ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika. W misce wymieszaj mleko, mąkę i jajka tylko tyle, aby wymieszać.
    4. Dodaj mieszankę do gorącego masła na patelni (rozdmuchaj masło wokół boków patelni). piec i piecz przez 12 minuty lub do napuszenia.
    5. Wyjmij nadmuchane holenderskie dziecko z piekarnika na półmisek.
    6. Posyp z sokiem z połówek cytryny i posypką z cukrem cukierniczym.
    7. Pokrój na kawałki wielkości porcji i podawaj od razu.