Huli-Huli Kurczak

Huli-Huli Kurczak

Składniki:

  • 6 UDA Z KURCZAKA I 4 UDA
  • 4 ZĄBKI ROZGOTOWANEGO CZOSNKU
  • 4 PLASTERKI ROZGŁADZONE KORZENIEM IMBIRU
  • 2 łyżki stołowe KOSHER SALT
  • 8 uncji pokruszonego ananasa, nieodsączonego
  • Instrukcje:

    1. ZMIESZAĆ SOLANKĘ- WODĘ, CUKIER, SÓL CZOSNEK, IMBER I TYMIANEK. UMIEŚCIĆ W DUŻYM WORECZENIU DO PONOWNEGO ZAMKNIĘCIA I WŁOŻYĆ KURCZAKA DO SOLANKI. SCHŁODZIĆ CO NAJMNIEJ GODZINĘ, ALE NIE DŁUŻEJ. GOTOWANE DO KOŚCI. UMIEŚĆ ANANASA NA GRILLU. KURCZAKA I ANANASA LEKKO PODLEWAĆ SOSEM. OBRÓĆ I PODLEWAJ 2-3 RAZY CO 2-3 MINUT. USUŃ Z GRILLA I PODAWAJ.