Składniki:
Instrukcja:
- Zrumień masło, dodając plasterki masła do rondla z grubym dnem. Jeden stopiony, często ubijaj, aż zobaczysz małe brązowe plamki zaczną tworzyć się na dnie patelni. Masło powinno mieć orzechowy aromat.
- Zdejmij je z patelni, aby zapobiec dalszemu gotowaniu.
- Wymieszaj zrumienione masło z mąką, solą, cukrem, jajkami, mleko i Bailey's. Używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj miksturę, aż będzie całkowicie gładka.
- Odstaw miksturę na pół godziny. Posmaruj masłem nieprzywierającą patelnię i podgrzej na średnim ogniu. Używając chochli, nałóż ciasto łyżką i szybko podnieś patelnię i zamieszaj nią tak, aby cały spód patelni był pokryty bardzo cienką warstwą ciasta. na drugą stronę.
- Podawaj z pokrojonymi bananami, creme fraiche (lub kwaśną śmietaną) i brązowym cukrem. Na stole była też Dulce de Leche!
250