Jagnięcina i Makaron Ryżowy Wymieszać Smażyć

Jagnięcina i Makaron Ryżowy Wymieszać Smażyć

Składniki:

  • 125 gram młodej kukurydzy w plasterkach
  • 200 gram kiełków fasoli
  • 3 łyżki kolendry świeżo podartej do przybrania
  • 450 gramy filetu z karkówki jagnięcej pokrojonej w cienkie plasterki
  • 2 clv zmiażdżony czosnek
  • 50 mm kawałek świeżego korzenia imbiru startego i wyciśniętego
  • 2 łyżeczki chrzanu w śmietanie
  • 4 łyżki sosu hoi sin
  • 50 gram orzechów makadamia
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej lub ostrej żółtej musztardy angielskiej
  • 1 czerwona papryka w plasterkach
  • 125 gram makaronu ryżowego
  • 1 sól lub sos sojowy do doprawienia
  • 8 dymek pokrojonych i pokrojonych w plastry
  • 3 łyżki oleju chilli lub oleju słonecznikowego
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzać woka na dnie piekarnika aż będzie to wymagane. Makaron ryżowy namoczyć we wrzącej wodzie przez 5 minut.
    2. Odsącz je i dokładnie opłucz w zimnej wodzie, a następnie pozostaw do czasu, gdy będzie potrzebny.
    3. Dodaj olej do woka i zamieszaj usmaż jagnięcinę na Gotuj talerz przez 3-4 minuty, aż dobrze się zarumienią.
    4. Dodaj wszystkie warzywa oprócz kiełków fasoli.Smaż dalej mieszaj przez 3-4 minuty, następnie dodaj kiełki fasoli orzechy chrzan musztardowy imbir i sól lub soję sos do smaku. Wrzucić makaron ryżowy z ostrym sosem sin i gotować jeszcze minuty, aż wszystko będzie gorące.
    5. Podawać od razu przybrane kolendrą. Makaron można zrobić z wielu różnych płatków zbożowych, a ja użyłem odmiany ryżu do tego smażenia, ponieważ są bardzo szybkie w gotowaniu i trochę inne. Do tego przepisu użyj woka agaluxe lub ciężkiego woka na bazie ziemi.
    6. Na 4