Jajecznica Nadziewana Poblano Chiles Z Pikantnym Sosem Serowym

Jajecznica Nadziewana Poblano Chiles Z Pikantnym Sosem Serowym

Składniki:

  • 2 średnie chile poblano
  • 4 jaja z wolnego wybiegu
  • kilka „kleksów” półtora
  • 1/2 szklanki rozdrobnionego sera habanero jack
  • 1/2 szklanki rozdrobnionego białego sera cheddar
  • sól i pieprz do smaku
  • Instrukcja:

    1. Najpierw upiecz papryczki chili i usuń skórki.
    2. Zrób nacięcie w poblano i usuń nasiona. Utrzymuj chili w cieple w 200 stopniu piekarnika.
    3. Jajecz jajka tak, jak lubisz najbardziej.
    4. Tymczasem bardzo na małym ogniu roztopić ser, cały czas mieszając, razem z odrobiną połowy na pół (można użyć mleka, ale nie za dużo, bo nie chcesz robić sos zbyt cienki).
    5. Teraz wystarczy napełnić każde poblano jajkiem i posypać sosem serowym.