Jajecznica z rukolą

Jajecznica z rukolą

Składniki:

  • 150 tofu ekologicznego
  • 1 łyżeczka czystego oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki nasion kminku
  • )

  • 1/2 cebuli drobno posiekanej
  • 1 posiekany pomidor
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1 czerwona chili, drobno posiekane (opcjonalnie)
  • garść liści rukoli
  • sól i pieprz według smaku
  • Instrukcja:

    1. Rozgrzej olej kokosowy na patelni na średnim ogniu.
    2. Dodaj kminek i pozwól mu się rozprysnąć.
    3. Dodaj posiekaną cebulę i zielone chili i gotuj przez 5 minut.
    4. Dodaj pomidory i gotuj przez dalsza minuta.
    5. Dodaj kurkumę w proszku i sól do smaku i dobrze wymieszaj. Lekko pokrusz tofu i delikatnie wymieszaj. Gotuj przez 5 minut. Wrzuć rukolę, wymieszaj i gotuj przez kilka minut. Dopraw pieprzem.
    6. Podawaj jajecznicę tofu z grillowanymi pomidorami, rukolą i wegańską kiełbasą.