To najlepszy przepis na przepyszne, domowe chili, który robimy od lat!
Ten obfity domowy przepis na chili składa się z cebuli, papryki, mielonej wołowiny, sosu pomidorowego i nie tylko. To najlepszy przepis na chili, jaki kiedykolwiek jadłam, i nie mogę się doczekać, kiedy podzielę się z Tobą całym tym pysznym smakiem. Uwielbiamy tworzyć ten przepis i potroić go w przypadku posiłków mrożonych i jest to idealny posiłek do przygotowania. Naszą wersję dla Instant Pot Chili znajdziesz tutaj.
Jeśli ty Szukasz pysznego chili, które jest zdrowe i pełne białka, sprawdź to Slow Cooker Indyk Chili lub to Instant Pot Indyk Chili
.
Domowe chili jest dobre w te zimne dni, w te leniwe dni iw czasie sezonu piłkarskiego w te dni meczu chili dogów. To nasz przepis „idź do”, gdy chcemy cieszyć się dobrym, obfitym posiłkiem i po prostu odpocząć. Jeśli nie masz kilku godzin, aby poświęcić się temu domowemu chili, możesz spróbować tego samego przepisu, co chili wolno gotujące się .
Albo jeszcze lepiej, przygotuj ten przepis zbiorczo i zamroź go na później na cele planowania posiłków
.
To taki pyszny przepis z cebulą, papryką, fasolą, przyprawami i aromatem pomidorowym. Rozgrzeje Cię od środka i sprawi, że będziesz zadowolony i pełny. Moi przyjaciele i rodzina uwielbiają, kiedy robimy to chili, ponieważ to naprawdę najlepszy przepis na chili. Przez większość czasu wyjdą z torbą, aby zabrać do domu swoją zamrażarkę.
Jakich składników potrzebuję, aby uzyskać najlepszy przepis na chili?
Musisz mieć pod ręką kilka składników. Upewnij się, że udałeś się na sam dół tego posta, aby wydrukować pełną kartę z przepisami ze wszystkimi naszymi notatkami, aby uczynić to najlepszym chili, jakie kiedykolwiek jadłeś.
Co będziesz potrzebować pod ręką:
siekana cebula
papryka
pieprz cayenne
biały cukier
Oregano
czarny pieprz
kminek
chili w proszku
koncentrat pomidorowy
woda
fasola Pinto
fasola zwyczajna
sok pomidorowy
mielona wołowina
Jak zrobić najlepsze domowe chili
Krok 1
: Podsmaż chude mieloną wołowinę na głębokiej patelni. Gotuj na średnim ogniu do całkowitego ugotowania, a następnie odcedź.
WSKAZÓWKA: Uwielbiamy mieloną wołowinę i robimy duże hamburgery. Wędzimy je na grillu, aż będą w pełni ugotowane, a następnie pokruszymy na desce do krojenia. Dodaj tę wędzoną wołowinę do chili. Tworzy pyszny dymny smak, który jest przepyszny!
Krok 2: Na dużym rondlu na dużym ogniu dodaj wszystkie dodatkowe składniki: gotowaną mieloną wołowinę, sok pomidorowy, fasolę, fasolkę pinto, wodę , koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, pieprz czarny, oregano, cukier, papryka cayenne, papryka, posiekana cebula. Doprowadź do wrzenia.
Krok 3: Gdy duży garnek chili zacznie się gotować, zmniejsz ogień i gotuj przez 2 godziny bez przykrycia.
Krok 4:
Podawaj.
Jak podawać domowe chili?
W domowym chili najbardziej kocham to Mogę zmieniać smaki na wiele różnych sposobów i podawać je na różne sposoby. Oto kilka sposobów, w jakie nasza rodzina woli podawać chili.
Podawać w misce z serem tartym z pieczywem kukurydzianym
Rozgniecione Fritos i posypane kwaśną śmietaną i serem
Podduszanie hot doga, aby zrobić chili dog, a następnie przykrywanie serem
W misce chlebowej i posypane serem
Jest tak wiele sposoby serwowania chili. Jeśli masz inny ulubiony sposób serwowania domowego chili, którego nie wymieniłem powyżej, zostaw komentarz poniżej, abym mogła to sprawdzić! Uwielbiam często aktualizować moje posty i jeśli pasuje, dodam je do sekcji notatek na karcie przepisów poniżej.
Jakie przyprawy muszę zrobić Domowe Chili?
Przyprawy to także miejsce, w którym możesz sprawić, że domowe chili wyróżni się od „tylko ok” do poziomu wygranej w konkursie chili. Oto przyprawy, których używamy w naszym przepisie na chili.
pieprz cayenne
biały cukier
Oregano
czarny pieprz
kminek
chili w proszku
Jeśli robisz i kochasz to chili tak samo jak my, rozważ zrobienie tego domowa przyprawa chili luzem, aby zaoszczędzić czas na przyszłe posiłki. Przyprawy można przechowywać w hermetycznym pojemniku nawet przez rok.
Zamienniki przepisu na chili
Możesz zmienić to z tym chili i nadal mieć jeden cholerny przepis. Oto kilka naszych ulubionych zamienników mięsa. Jak zawsze zostaw komentarz poniżej, jeśli masz inny pomysł, który możemy dodać do tego przepisu.
dziczyzna
mielony indyk
mielony kurczak
Możesz nawet wybrać opcję bezmięsną z tym przepisem, jeśli wolisz.
JAK ZROBIĆ CHILI SMACZNE?
Jeśli masz czas , Tysiąc procent polecam gotować mieloną wołowinę na grillu z frytkami z mesquite. Robiliśmy to chili wiele razy, a kiedy mój mąż wędzi mięso na grillu, zmienia smak z świetnego na ZDUMIEWAJĄCY.
Palić mięso na grillu, zrobi z wołowiny duże placki, tak jak w przypadku hamburgerów. Po ugotowaniu wołowiny pokrusz ją do mieszanki chili. Zostaw mi komentarz poniżej, jeśli dodasz ten dodatkowy krok i co myślisz o różnych smakach.
Jak przechowywać chili?
To chili zdecydowanie nie jest dla tych, którzy szukają szybkiego przepisu, więc rozważ zrobienie tego więcej. Kiedy zajmujesz się tym chili, polecam podwojenie partii. Uwielbiamy podwajać i potroić ten przepis i zamrażać go jesienią, abyśmy mieli do niego szybki dostęp zimą. Oto jak przechowujemy nasze chili:
Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce do 4 dni.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku w zamrażarce do 3 miesięcy.
Mam nadzieję, że ten przepis na chili przypadnie Ci do gustu tak samo jak nam. To jeden z naszych ulubionych, który robimy kilka razy w roku. Jeśli podoba Ci się ten przepis, oceń go i zostaw komentarz. Gdy już to zrobisz, będzie to Twój nowy ulubiony przepis na chili.
Może ci się spodobać również:
Instant Pot Chili
Przepis na wolnowar Chili
Przepis wolnowarowy z białym kurczakiem Chili
Szybkowar Szybkowaru Kurczak Czerwony pieprz
Czas przygotowania 10minuty
Czas gotowania 2 godziny
Całkowity czas 2godziny10minuty
Porcje 8
Kalorie 174kcal
2 funtymielona chuda wołowina
Instrukcje
Krok 1: Zrumienić chude mieloną wołowinę na głębokiej patelni. Gotuj na średnim ogniu do całkowitego ugotowania, a następnie odcedź.
Krok 2: W dużej patelni na dużym ogniu dodaj wszystkie dodatkowe składniki: gotowaną mieloną wołowinę, sok pomidorowy, fasolę, fasolkę pinto, wodę, koncentrat pomidorowy, chili w proszku, kminek, pieprz czarny, oregano, cukier, pieprz cayenne, paprykę i posiekaną cebulę . Doprowadzić do wrzenia.
Krok 3: Gdy duży garnek chili zacznie się gotować, opuść podgrzewać i dusić przez 2 godziny bez przykrycia.
Notatki
Sekretem uczynienia tego NAJLEPSZEGO jest grillowanie mięsa z kawałkami drewna mesquite przed dodaniem go do przepisu. Nie pomijaj tego kroku, jeśli to w ogóle możliwe!
Rozważ podwojenie lub potrojenie partii i zamroź część na później.
Zastąp pastę pomidorową 14 uncji. puszka sosu pomidorowego w razie potrzeby.
Dane żywieniowe oparte są na moich najlepszych szacunkach dla tego przepisu. Mogą nie być dokładne w zależności od używanych marek lub modyfikacji, które możesz wprowadzić do przepisu. Aby uzyskać jak najdokładniejsze obliczenia, polecam używanie kalkulatora wartości odżywczych z dokładnymi markami i pomiarami, których używasz w przepisie.
Czy to ty zrobiłeś ten przepis? A może planujesz?Udostępnij zdjęcie, wspomnij @pinkwhenjen i oznacz #pinkwhen na Instagramie i w swojej relacji na Instagramie. Nie zapomnij OCENIĆ tego przepisu, gdy już go zrobisz!!
201200
Upewnić się wydrukować powyższą kartę z przepisami i zrobić ją przez zimę; będziesz mile zaskoczony przyjazną naturą i odpowiednią ilością „kopa”. Podwój przepis i pamiętaj, aby zamrozić trochę na deszczowy dzień. Jest to najlepszy przepis na chili . Czasami używam tego samego przepisu, co mój przepis na chili w powolnej kuchence i zamrażam jego torebki, aby umieścić je w powolnej kuchence. Bez względu na to, jak to zrobisz, okaże się to niesamowite!