Składniki:
Instrukcje:
- Przygotuj marynatę sezamową i Sos.
- Umieścić stek z polędwicy wołowej w plastikowej torbie; dodać zarezerwowaną marynatę, zwracając się do płaszcza. Bezpiecznie zamknij torebkę i marynuj w lodówce przez 2 godziny, obracając jeden raz.
- Wyjmij z marynaty; umieść na ruszcie w patelni brojlerów tak, aby powierzchnia mięsa znajdowała się 3 do 4 cali od ognia. Podpiecz 14 do 14 minut do pożądanego stopnia wysmażenia (od rzadkiego do średniego), odwracając raz.
- Pozwól stać 5 minut. Stek pokroić w cienkie plasterki.Tymczasem połączyć kapustę pekińską, rzymską, marchewkę i rzodkiewkę; umieść równą ilość każdego na 4 osobnych talerzach. Ułóż równą liczbę plasterków ogórka w kółko na wierzchu sałaty na każdym talerzu. Kopiec 1/4 szklanki ryżu na każdym kółku ogórka. Wachl strąki grochu po obu stronach ryżu. Ułóż plastry steku jako szprychy na sałatach zielonych, promieniując z ryżu.
- Podawaj dressing z sałatką. Na 4 porcje.
- Połącz wytrawną sherry, sos sojowy, ocet, sos hoisin i imbir; dobrze wymieszaj. Podziel mieszaninę na pół; zarezerwować połowę na marynatę do steków. Aby przygotować dressing, połącz pozostałą mieszankę z wodą, zieloną cebulką, cukrem i olejem; dobrze wymieszaj.