Jesienna zupa w misce

Jesienna zupa w misce

Składniki:

  • 1 duża dynia piżmowa
  • 6 marchewek pokrojonych w kostkę
  • 2 kolby kukurydzy
  • 1 pęczek posiekanej świeżej szałwii
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek grubo posiekany jarmuż
  • 30 ml 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • Sól i pieprz do smaku
  • 6 filiżanek wody

Instrukcje:

    1. Najpierw obierz kabaczek. Następnie pokrój dynię w kostkę.
    2. Podgrzej garnek i dodaj oliwę z oliwek, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynię. Smaż dynię przez 5 10 minut lub aż zmiękną. Następnie dodaj cebulę i czosnek, podsmaż przez kolejne 2-3 minuty, aż cebula będzie przezroczysta.
    3. Dodaj wodę, paprykę, kukurydzę i marchew.
    4. Niech gotuj przez 40 minut.
    5. Dodaj jarmuż i szałwię na ostatnie 10 minuty gotowania.
    6. Dodaj sól i pieprz do smaku.