Składniki:
- 1 duża dynia piżmowa
- 6 marchewek pokrojonych w kostkę
- 2 kolby kukurydzy
- 1 pęczek posiekanej świeżej szałwii
- 5 ząbków czosnku
- 1 pęczek grubo posiekany jarmuż
- 30 ml 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 średnia cebula pokrojona w kostkę
- 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
- Sól i pieprz do smaku
- 6 filiżanek wody
Instrukcje:
-
- Najpierw obierz kabaczek. Następnie pokrój dynię w kostkę.
- Podgrzej garnek i dodaj oliwę z oliwek, a następnie dodaj pokrojoną w kostkę dynię. Smaż dynię przez 5 10 minut lub aż zmiękną. Następnie dodaj cebulę i czosnek, podsmaż przez kolejne 2-3 minuty, aż cebula będzie przezroczysta.
- Dodaj wodę, paprykę, kukurydzę i marchew.
- Niech gotuj przez 40 minut.
- Dodaj jarmuż i szałwię na ostatnie 10 minuty gotowania.
- Dodaj sól i pieprz do smaku.