Jesienny Ryż Smażony z Orzechami Buffalo®

Jesienny Ryż Smażony z Orzechami Buffalo®

Składniki:

  • 6 marchewek pokrojonych w kostkę
  • Wywar z kurczaka lub rosół według potrzeb
  • 1 ½ szklanki Tropical Food's Orzechy Buffalo®
  • 1 łyżka. świeży imbir, mielony
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • ½ szklanki czerwonych jabłek pokrojonych w kostkę
  • 1/3 szklanki sosu sojowego
  • ½ szklanki żółtej dyni, pokrojonej w kostkę.
  • Olej roślinny w razie potrzeby
  • 3 szklanki białego ryżu
  • Instrukcje:

    1. W dużym sosie lub patelni dodaj tyle oleju, aby pokryć patelnię. Zmień ogień na średni wysoki.
    2. Dodaj cebulę i smaż przez 50 sekundy.
    3. Dodaj czosnek i imbir; gotuj przez 30 sekundy. Zamieszaj mieszankę, aby się nie sklejała i dodaj niewielką ilość wywaru z kurczaka, jeśli patelnia stanie się zbyt sucha.
    4. Dodaj marchewki, dynia, jabłka, cynamon i gałka muszkatołowa. Smaż przez 20 sekundy i dodaj orzechy bawole.
    5. Wymieszaj składniki na patelni i gotuj przez dodatkowe 20-30 sekund.
    6. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu z kurczaka.
    7. Dodaj ryż na patelnię i wlej soję sos na wierzchu; wymieszać do połączenia. Gdy sos sojowy wchłonie się w ryż, zmniejsz ogień.
    8. Podawaj i delektuj się.