Składniki:
Instrukcje:
- Włóż pokrojone mięso i warzywa do torebki Ziploc i zalej je połową marynaty. Szczelnie zamknij i zwiń torbę w dłoniach, aby dokładnie pokryć składniki.
- Umieść torbę w lodówce i pozostaw marynowaną co najmniej 4 do 6 godzin lub na noc.Gdy będzie gotowe do grillowania, wylej nadmiar marynaty i sznurek do mięsa i warzywa na przemian na szaszłykach.
- Rozgrzej grill na średnim ogniu i grilluj kebaby bezpośrednio nad węglem lub płomieniem gazowym. Grilluj przez około 6 do 8 minut z każdej strony lub do pożądanego wypieczenia. Podczas ostatnich 5 minut gotowania podlej kebaby polewą i zamknij grilla i pozwól karmelizować.Marinade & Glaze
- Połącz marynatę i przelej połowę do małego rondelka.
- Wlej pozostałą połowę mięsa i warzyw do torebki Ziploc. Glazura: Gotuj glazurę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz mieszankę o 1/3 do 1/2 lub aż glazura pokryje tył łyżki.
24