Kanapka Cuke & Rzodkiewka z pastą z koziego sera cytrynowo-ziołowego

Kanapka Cuke & Rzodkiewka z pastą z koziego sera cytrynowo-ziołowego

Składniki:

  • 3 szklanki świeżego młodego szpinaku, podartego
  • 4 kromki chleba
  • 1 ogórek
  • 1 łyżka posiekanego świeżego szczypiorku
  • kubek miękkiego koziego sera (chevre)
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • 3 rzodkiewki, bardzo cienko pokrojone
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • Instrukcje:

    1. W medium miskę połącz plastry ogórka i rzodkiewki oraz podartego szpinaku.
    2. Skropl oliwą z oliwek i octem i posyp szczyptą lub dwoma solą i pieprzem.
    3. Dokładnie wymieszaj (ręce są dobre), następnie odstaw na około 10-15 minut. mała miska. Opiekać chleb.Aby się zebrać, posmarować kromkami chleba częścią koziego sera i ułożyć między nimi dużą ilość mieszanki ogórkowo-rzodkiewkowej.Przyrządza 4 małe kanapki. (Jeśli używasz Cienkich Kanapek. Możesz zrobić więcej sałatki i posmarować, jeśli Twoje kanapki są większe.)