Kanapka z grillowanym serem jeżynowym

Kanapka z grillowanym serem jeżynowym

Składniki:

  • 2 łyżeczki masła
  • 4 kromki francuskiego chleba lub innego mocnego, grubego chleba
  • 1 łyżka posiekanej zielonej cebuli
  • 2 plastry sera muenster
  • 2 łyżki konfitury z jeżyn
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
  • Instrukcja:

    1. Posmaruj jedną stronę kromek chleba.
    2. Rozłóż konfitury na niemaślanych stronach chleb.
    3. Włóż orzechy włoskie, zieloną cebulkę i ser.Nałóż drugą kromkę chleba, stroną posmarowaną masłem do góry.
    4. Rozgrzej patelnię z grubym dnem na średnim ogniu.Grill złożony kanapki posmarowane masłem stroną do dołu, odwracając je raz, aby lekko przyrumienić obie strony kanapki.Smaż, aż ser się rozpuści.
    5. Podawaj na gorąco.