Składniki:
Instrukcje:
- Dla saran (złożenie orzecha kokosowego)
- Wymieszaj starty kokos z cukrem i gotuj, aż wyschnie, po ostygnięciu dodaj kardamon w proszku i pokruszony mak
- Na przykrycie
- Wymieszaj mąka uniwersalna, kasza manna, szczypta soli i gorące ghee i zagnieść ciasto z ciepłą mieszanką mleka i wody. Odstawić na godzinę, a następnie ugniatać ponownie przez minuty, aż ciasto będzie miękkie i gładkie. każdą kulkę w puris. umieść 2 łyżeczki nadzienia kokosowego na środku puri. Nałóż mleczko na krawędzie palcem, aby zamknąć krawędzie i nadać kształt księżycowi; delikatnie i mocno dociśnij krawędzie
- Ułóż surowe karanjee w miękkiej wilgotnej ściereczce, odłóż na bok, aż wszystkie karanjee będą gotowe do smażenia
- Smażyć na głębokim tłuszczu karanjee's w gorącym ghee na bardzo małym ogniu
- Karanjee's mogą być przechowywane przez 8- dni w chłodnym i suchym miejscu w szczelnym pojemniku
039