Składniki:
g sera ricotta
Instrukcje:
- Połącz zimnymi rękoma lub widelcem szybko wymieszać mąkę z masą.Wcisnąć miksturę do wysmarowanej 10 tortownicy.Sposób nadzienia:Ubić wszystkie składniki z wyjątkiem proszek kakaowy i zmielony kardamon, aż zgęstnieje. Kurma sugeruje, aby nie przemieszać tego.
- Umieść połowę mieszanki w osobnej misce i dodaj proszek kakaowy i proszek kardamonu.
- Dokładnie wymieszaj.
- Ułóż białą warstwę nadzienia na surowym spodzie, a na końcu nadzienie czekoladowe na białą warstwę.
- Piecz w 10 stopniach Celsjusza przez 1 godzina do zastygnięcia (ja zostawiłam swój na 1 godzinę, bo piekarnik z termoobiegiem gotuje rzeczy trochę szybciej). Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki na dzień. Po prostu będziesz musiał oprzeć się pokusie nurkowania!
500