Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej nieprzywierający rondel na średnim ogniu.
- Dodaj żurawinę, brązowy cukier i ekstrakt waniliowy na patelnię.
- Wymieszaj, przykryj i gotuj przez 4-5 minut, aż żurawina zmięknie i zetrzyj ją łyżką.Wyłącz płomień i pozwól mu ostygnąć.W misce wymieszaj wszystkie suche składniki.W drugiej misce ubij jajka i wymieszaj mleko.
- Dodaj mieszankę żurawin do jajka i mleka. Dokładnie ubić.
- Wlej składniki płynne do suchych składników i dobrze wymieszaj.
- Odstaw na 2 minuty.W międzyczasie rozgrzej patelnię lub patelnię na średnim ogniu i posmaruj je dowolnym sprayem do gotowania lub olejem.
- Wlej łyżkę ciasta na patelnię i uformuj ją na okrągło.
- Niech się gotuje przez 2 minuty lub do złotego koloru. Naleśnik trochę by urósł. Odwróć na drugą stronę i gotuj ponownie przez 2 minuty lub do złotego koloru. Powtórz ten sam proces dla wszystkich naleśników.
- Skrop wybrany przez siebie słodzikiem i posyp go śmietaną, jeśli chcesz i podawaj na ciepło.