Składniki:
Instrukcje:
- Zmiel nasiona kopru włoskiego aż do znalezienia.
- Włóż jogurt do miski i ubij widelcem, aż będzie gładki i kremowy.
- Rozgrzej olej w dużym garnku na wysokim ogniu. płomień. Kiedy będzie gorący, włóż cynamon i goździki. Sekundę później włóż do mielonej asafetydy. Sekundę później włóż całe mięso i sól. Mieszaj mięso i gotuj, nadal na dużym ogniu przez około 5 minut. Teraz dodaj paprykę i cayenne i dobrze wymieszaj mięso. Powoli dodawaj jogurt, po trochu, energicznie mieszając mięso.
- W ten sposób dodaj cały jogurt. Gotuj na dużym ogniu, aż cały płyn się wygotuje, a kawałki mięsa lekko zrumienią.
- Dodaj koper włoski i imbir. Daj mięsu jeszcze trochę zamieszania. Teraz wlej wodę lub bulion, przykryj tak, aby pokrywka była bardzo lekko uchylona i gotuj na średnim ogniu przez 45 minuty. Całkowicie przykryj i gotuj na małym ogniu przez kolejną 45 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie. Podczas gotowania mięsa zamieszaj kilka razy, upewniając się, że w garnku zawsze jest trochę płynu.
- Zdjąć pokrywkę i dodać garam masala. Powinieneś otrzymać gęsty, czerwonawo-brązowy sos. Jeśli jest zbyt rzadki, odparuj trochę płynu.