Kieszenie Pita Nadziewane Sałatką Krabową

Kieszenie Pita Nadziewane Sałatką Krabową

Składniki:

  • 1/2 małego jabłka, drobno posiekanego
  • 2 150g puszki białego kraba
  • 1/4 szklanki drobno posiekane liście kolendry
  • 2 łyżki jasnego majonezu
  • 2 pełnoziarniste chlebki pita
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 garście rukwi wodnej
  • 1/4 średnia żółta papryka, drobno posiekana
  • Instrukcja :

    1. Wymieszaj mięso kraba, jabłko i paprykę razem w misce.Dopraw do smaku, dodaj kolendrę i złóż majonez.Tostuj chlebki pita, aż napuści się, następnie rozetnij z jednej strony.Nałóż trochę rzeżuchy, następnie mieszankę krabową.
    2. Podawaj natychmiast.