Składniki:
- 1 szklanka jęczmienia instant
- 2 cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- ½ szklanki włoskiej pietruszki
- ¼ czerwonej cebuli
- 1 szklanka ciecierzycy
- ½ łyżeczki. sól
- ½ łyżeczki pieprz czarny
- ½ łyżeczki. kurkuma
- ½ łyżeczki curry
- Sok z ½ cytryny
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- 4 kieszonki pełnoziarnistej pity
- 3,5 uncji pokruszonej fety
Instrukcje:
- Przygotuj jęczmień zgodnie z zaleceniami; odcedzić i ostudzić.Rozdrobnić cukinię, marchew, cebulę, odsączoną ciecierzycę i natkę pietruszki za pomocą ostrza malaksera.
- Włożyć do miski i doprawić.
- Dodaj kaszę jęczmienną i wymieszaj.
- Połącz sok z cytryny i oliwę z oliwek i dodaj do sałatki i wymieszaj.Delikatnie wymieszaj pokruszoną fetę.Napełnij pity i podawaj.