Składniki:
Instrukcje:
- Pokrój kapustę pekińską w połowie długiej drogi.
- Wytnij łodygę na dole.
- Pokrój każdą kapustę na pół ponownie.
- Pokrój każdą ćwiartki kapusty w paski o grubości jednego lub dwóch cali każdy.
- Włóż pokrojoną kapustę do dużego garnka z 3/4 do 1 galona wody.
- Dodaj 4 uncje sól.
- Upewnij się, że sól jest rozpuszczona w wodzie.
- Przykryj garnek na 2 do 4 godzin.
- Wróć po 2 do 4 godziny.
- Odcedź kapustę do durszlaka.
- Strząsaj nadmiar wody, a następnie delikatnie wyciśnij nadmiar wody.
- Teraz włóż trochę kapustę z powrotem do garnka i posyp odrobiną soli. Rób to po trochu na raz. Warstwa kapusty, a następnie odrobina soli.
- Gdy wszystko będzie gotowe, przykryj garnek pokrywką i odstaw na 30 minuty.