Składniki:
)
Instrukcje:
- Podgrzej żeliwną patelnię lub holenderski piekarnik na średnim ogniu i rozgrzej piekarnik do 325 stopni.
- Odetnij nadmiar tłuszczu z pieczeni z karkówki i dopraw solą i pieprzem, a następnie pokryj mięso z olejem rzepakowym, nacierając je ze wszystkich stron.
- Smażyć mięso na patelni, zrumieniając przez kilka minut ze wszystkich stron.
- Wyjąć mięso i odstawić , następnie dodaj warzywa.
- Smaż przez kilka minut i dopraw solą i pieprzem.
- Polej piwem i odstaw na kilka minut.
- Włóż wołowinę z powrotem na patelnię i dodaj tymianek e, bulion i Worcestershire.
- Przykryj patelnię i wstaw do piekarnika i gotuj przez 6-8 godzin, aż mięso zmięknie.
- Podawać z ziemniaki gotowane na parze lub chrupiący chleb.
325