Klasyczne Ragu

Klasyczne Ragu

Składniki:

  • 1 1/2 funta obranych, nasion, świeżych pomidorów na puree lub 1 duża puszka obranych pomidorów
  • 1 mała marchewka pokrojona w drobną kostkę
  • 1 żebro seler pokrojony w drobną kostkę
  • gotowane tagliatelle
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 funta mielonej kiełbasy
  • 1/2 funta mielonej cielęciny
  • oliwa z oliwek
  • 1 średnia cebula, drobno pokrojona w kostkę
  • sól i pieprz
  • Instrukcja:

    1. Do garnka dodaj kilka bulw oliwę z oliwek i podsmaż ząbek czosnku aż się zarumienią, a następnie odrzuć. Na średnim ogniu smaż powoli warzywa przez około 10 minut – tak, aby nie były brązowe, ale przezroczyste. Lekko podnieś ogień i dodaj mięso – rozbijając Dopraw kawałki drewnianą łyżką.Dopraw solą i pieprzem.
    2. Dodaj pomidory i pół szklanki wody.Doprowadź do wrzenia.Spraw na wolnym ogniu przez 2,5 godziny mieszając od czasu do czasu. z ulubionym makaronem. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj trochę wody do makaronu.
    3. 10