Składniki:
Instrukcje:
- Na żeliwnej patelni lub dużej ciężkiej patelni do smażenia na średniej podgrzej, podgrzej około 3 cale oleju do -360 F lub do momentu, gdy niewielka ilość ciasta wpadnie do gorącego oleju skwiercząc i pływając
- W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, pietruszkę i cebulę.
- Dodaj sok z cytryny do mleka i odstaw na 5 minut (jeśli używasz maślanki, pomiń sok z cytryny).
- Dodaj jajko i dodaj do mleka, ubij do połączyć.
- Do suchych składników dodać 1 szklankę mieszanki mleko/jajka i połączyć na sztywną masę (jeśli ciasto jest zbyt suche, dodać resztę mleka; jeśli ciasto jest zbyt cienkie, dodaj mąkę kukurydzianą). Ciasto powinno być dokładnie zwilżone, ale nadal powinno mieć zaokrąglony kształt na łyżce. Za pomocą łyżeczki nabrać czubatą łyżkę ciasta i za pomocą drugiej łyżki (lub opuszki palca) uformować szorstką kulkę i wsunąć do gorącego oleju. Płukanie łyżki w zimnej wodzie po każdych 3 kulkach ułatwia ich formowanie. Smaż przez około 5 minut lub na złoty kolor, zbrązowiejąc ze wszystkich stron.
- Usuń z oleju i połóż hushuppies na ręcznikach papierowych; kontynuuj gotowanie pozostałego ciasta. Trzymaj w piekarniku w cieple, aż wszystkie huszupki zostaną usmażone i obiad będzie gotowy do podania.
- Podawaj na gorąco.
360