Składniki:
Instrukcja:
- W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i sól. W drugiej misce ubij jajka, mus jabłkowy, wodę, olej, i wanilię, aż dobrze się wymieszają, następnie wymieszaj z suchymi składnikami tylko do zwilżenia.DON'T overmix.Delikatnie złóż orzechy.Upuść ciasto na 2 łyżki stołowe, w odległości 5 cm na wysmarowanej blaszce ciastek, formując każdy w okrąg.
- Piecz w 350 przez 9-10 minut lub
- Zdejmij na druciane ruszty do ostygnięcia.W małej misce ubij składniki nadzienia, aż będą jasne i puszyste, około 2-3 minuty.
- Dodaj łyżkę mleka, jeśli chcesz, żeby było cieńsze. (Zazwyczaj dodaję 1 lub 2.)
- Rozłóż na spodzie połowy ciastek; na górze z pozostałymi ciasteczkami. Przechowywać w lodówce. Uwaga: Jeśli stwierdzisz, że podczas pieczenia zbyt mocno się rozsmarowują, dodaj kilka łyżek mąki do pozostałego ciasta.