Składniki:
Instrukcje:
- Klopsiki
- Połącz wszystkie składniki (oprócz oleju) w dużej misce, aż dobrze się połączą.
- Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu i dodaj klopsiki.
- Niech się usmażą, gotując z każdej strony e aż lekko się zarumienią, ale nie są dopieczone. Około – minut.
- Dodaj klopsiki do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu na średnim ogniu przez około 45 minut.
- Sos Domowy
- W średnim rondlu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu .
- Dodaj cebulę i czosnek, aż zmiękną- około minut.
- Dodaj puree z pomidorów i sok , liść laurowy, natka pietruszki, płatki czerwonej papryki, sól i pieprz.
- Zagotuj sos, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 45 minut (z klopsikami!)
- Przed podaniem usuń liść laurowy i pietruszkę i wymieszaj z bazylią.
- Podaj i ciesz się !