Kokosowe Makaroniki Migdałowe

Kokosowe Makaroniki Migdałowe

Składniki:

  • 1 szklanka nektaru z agawy
  • 1 1/2 szklanki surowych migdałów
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego
  • 3 szklanki Rozdrobniony niesłodzony orzech kokosowy
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub jedno ziarno wanilii, wyekstrahowane strąki
  • Instrukcje:

    1. Pulsuj migdały w robocie kuchennym, aż się rozkruszą i pozostanie tylko kilka średniej wielkości kawałków.
    2. Przenieś tę mieszankę do dużą miskę i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać drewnianą łyżką lub mocną gumową szpatułką. Wejdź tam rękami i zetrzyj wszystko razem.–To jest naprawdę NIESAMOWITE dla twoich dłoni, będą one super miękkie, jakbyś właśnie zrobił manicure, jeśli je tam włożysz i wymieszasz za ich pomocą. Olej kokosowy jest również cudowny dla skóry. Więc idź! Uformuj duże makaroniki wielkości piłeczki golfowej łyżką stołową i dłońmi, przenieś makaroniki na blachę wyłożoną pergaminem. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Możesz również zawinąć pojedyncze makaroniki w hermetyczny pojemnik i zamrozić – po prostu rozmroź przed podaniem.