Zimny, kremowy, pyszny i orzeźwiający koktajl wiśniowo-bananowy na mleku kokosowymSkładniki:
- 1 mrożony banan, pokrojony w plastry (2/3 szklanki mrożonych plastrów)
- 2 szklanki świeżych wiśni bez pestek
- 2/3 szklanki mleka kokosowego
- 1/3 szklanki mleka migdałowego lub konopnego lub więcej w zależności od potrzeb
- 1 łyżeczka wanilii
Instrukcje:
- Połącz wszystkie składniki w blenderze i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Dodaj trochę więcej mleka migdałowego lub konopnego, jeśli mieszanka jest zbyt grubości.Wskazówka: Aby zamrozić banany na smoothie, obierz banana i pokrój w plasterki.
- Połóż plastry na blasze wyłożonej pergaminem i zamroź. Po zamrożeniu przenieś do pojemnika lub torby do zamrażania. Banany będą dobrze zamarzać nawet przez 4 do 6 miesięcy.