Koktajl Wiśniowo-Kokosowy

Koktajl Wiśniowo-Kokosowy

Zimny, kremowy, pyszny i orzeźwiający koktajl wiśniowo-bananowy na mleku kokosowymSkładniki:

  • 1 mrożony banan, pokrojony w plastry (2/3 szklanki mrożonych plastrów)
  • 2 szklanki świeżych wiśni bez pestek
  • 2/3 szklanki mleka kokosowego
  • 1/3 szklanki mleka migdałowego lub konopnego lub więcej w zależności od potrzeb
  • 1 łyżeczka wanilii

Instrukcje:

  1. Połącz wszystkie składniki w blenderze i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Dodaj trochę więcej mleka migdałowego lub konopnego, jeśli mieszanka jest zbyt grubości.Wskazówka: Aby zamrozić banany na smoothie, obierz banana i pokrój w plasterki.
  3. Połóż plastry na blasze wyłożonej pergaminem i zamroź. Po zamrożeniu przenieś do pojemnika lub torby do zamrażania. Banany będą dobrze zamarzać nawet przez 4 do 6 miesięcy.