Składniki:
Instrukcje:
- Koktajle z homara estragonowego
- Połącz wszystkie składniki delikatnie razem, aż do połączenia.
- Podawaj w schłodzonych kieliszkach do Martini lub zawijaj w cienki plasterek ogórka (jak pokazano), udekoruj szczypiorkiem i kawiorem.Domowy majonez estragonowy
- W robocie kuchennym lub blenderze Następnie miksuj jajko i sok z cytryny przez 10 sekundy. Przy włączonym procesorze powoli wlewaj olej przez rurkę doprowadzającą i przetwarzaj aż do uzyskania emulsji. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt gęsta, przy pracującej maszynie dodaj wody po dwie łyżeczki na raz.)
- Dodaj estragon, sól, pieprz i puls do wymieszania.
- Przenieś do hermetycznego pojemnika i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut przed użyciem. (Majonez będzie szczelnie przykryty w lodówce do 24 godzin.)
30