Kolczasta lemoniada arbuzowa

Kolczasta lemoniada arbuzowa

Składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki wody
  • 4 gałązki mięty
  • 1 szklanka soku z cytryny – świeżo wyciśniętego
  • 7 kubków arbuza- pokroić w 1-calową kostkę- około pół średniego arbuza
  • 8 uncji ginu
  • Instrukcja:

    1. Umieścić cukier i 1 szklankę wody w małym rondelku, dodać miętę Gotować na średnim podgrzewaj mieszając aż cukier się rozpuści. Po rozpuszczeniu zdejmij z ognia, przykryj rondelek i pozostaw na co najmniej godzinę do zaparzenia.
    2. W blenderze wymieszaj sok z cytryny z pokrojonym w kostkę arbuzem.
    3. Dodawaj miętowy syrop cukrowy po 1/4 szklanki na raz, aż mieszanina osiągnie pożądaną słodycz, około szklanki.
    4. Wlej miksturę do dużego dzbanka i dodaj 1 szklankę zimną wodę, dżin i napełnić mieszanką z arbuzem.Wymieszać do połączenia.