Kolendra Limonkowa Colesław

Kolendra Limonkowa Colesław

Składniki:

  • ½ kapusty fioletowej, siekanej
  • ½ kapusty białej, siekanej
  • 2 szklanki posiekanej marchewki
  • ½ szklanki świeżej kolendry , drobno posiekana
  • szypułki szczypiorku, pokrojone
  • 2 jalapenos, pokrojone w kostkę
  • 1 szklanka niesolonej pepitas
  • 1 szklanka maślanki
  • ½ szklanki majonezu (ja użyłam Hellman's Olive Oil Mayo)
  • 3 łyżki słodkiego przysmaku
  • 1 łyżka octu
  • Sok z 1 limonki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Instrukcje:

    1. W W dużej misce wymieszaj kapustę, marchew, zieloną cebulę i pepita, aż się połączą. Odstawić.
    2. W małej misce wymieszać majonez, maślankę, jalapenos, kolendrę, sok z limonki, smak i ocet do połączenia.
    3. Poleć dressingiem warzywa i wymieszać.
    4. Smakuj i doprawiaj solą i pieprzem zgodnie z preferencjami.
    5. Schładzaj do momentu podania.