Kolendra Limonkowa Colesław
Składniki:
½ kapusty fioletowej, siekanej
½ kapusty białej, siekanej
2 szklanki posiekanej marchewki
½ szklanki świeżej kolendry , drobno posiekana
szypułki szczypiorku, pokrojone
2 jalapenos, pokrojone w kostkę
1 szklanka niesolonej pepitas
1 szklanka maślanki
½ szklanki majonezu (ja użyłam Hellman's Olive Oil Mayo)
3 łyżki słodkiego przysmaku
1 łyżka octu
Sok z 1 limonki
Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
- W W dużej misce wymieszaj kapustę, marchew, zieloną cebulę i pepita, aż się połączą. Odstawić.
- W małej misce wymieszać majonez, maślankę, jalapenos, kolendrę, sok z limonki, smak i ocet do połączenia.
- Poleć dressingiem warzywa i wymieszać.
- Smakuj i doprawiaj solą i pieprzem zgodnie z preferencjami.
- Schładzaj do momentu podania.