Koreański sernik z miodem i herbatą

Koreański sernik z miodem i herbatą

Składniki:

  • 100 gramów Stopionego Masła
  • 250 gramów Serek śmietankowy
  • 1 szklanka toppingu bezmlecznego
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 1/2 łyżki koreańskiej pasty Honey Citron Tea
  • 1 łyżka cytryny sok
  • 1 1/2 łyżki stołowej Mieszanka żelatyny z 2 wodą
  • 100 gram herbatników Marie (rozgniecionych)
  • 60 mililitry świeżego mleka
  • 3 łyżki cukru
  • •8 filiżanek wody
  • Instrukcje:

    1. Wiersz a 23cm okrągła patelnia (ze zdejmowanym dnem) odstaw na bok.
    2. Połącz w misce zmiażdżone okruchy herbatników z roztopionym masłem. dno przygotowanej patelni i wstawić do lodówki do późniejszego wykorzystania. Do miski odmierzyć wodę i posypać żelatyną (bez mieszania łyżką). Odstaw na bok, aby żelatyna spęczniła (kilka minut), zanim ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się gorącą wodą. Wymieszaj łyżką, a gdy żelatynę rozpuści, wyjmij miskę z garnka i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
    3. Ubijaj bezmleczną śmietankę do uzyskania piku (niezbyt sztywna), ustaw odstawić. W innej misce ubić serek śmietankowy i cukier na gładką konsystencję, następnie stopniowo dodawać mleko do połączenia.
    4. Dodaj sok z cytryny, pastę z miodowo-cytronowej herbaty, wymieszaj do połączenia i dodaj roztwór żelatyny, wymieszaj dobrze.Złożyć ubitą bezmleczną śmietankę toppingową ręczną trzepaczką.
    5. Wylać masę sera śmietankowego na przygotowaną tortownicę i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny do zestalenia. żelatynę (metodą jak wyżej) i wymieszaj pastę z herbaty miodowo-cytronowej, dobrze wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.
    6. Rozprowadź cienko i równomiernie pastę z miodowo-cytronową herbatą.Wstaw ser do lodówki ciasto, aż będzie gotowe do podania.
    7. 250