Składniki:
Instrukcje:
- Wiersz a 23cm okrągła patelnia (ze zdejmowanym dnem) odstaw na bok.
- Połącz w misce zmiażdżone okruchy herbatników z roztopionym masłem. dno przygotowanej patelni i wstawić do lodówki do późniejszego wykorzystania. Do miski odmierzyć wodę i posypać żelatyną (bez mieszania łyżką). Odstaw na bok, aby żelatyna spęczniła (kilka minut), zanim ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się gorącą wodą. Wymieszaj łyżką, a gdy żelatynę rozpuści, wyjmij miskę z garnka i odstaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
- Ubijaj bezmleczną śmietankę do uzyskania piku (niezbyt sztywna), ustaw odstawić. W innej misce ubić serek śmietankowy i cukier na gładką konsystencję, następnie stopniowo dodawać mleko do połączenia.
- Dodaj sok z cytryny, pastę z miodowo-cytronowej herbaty, wymieszaj do połączenia i dodaj roztwór żelatyny, wymieszaj dobrze.Złożyć ubitą bezmleczną śmietankę toppingową ręczną trzepaczką.
- Wylać masę sera śmietankowego na przygotowaną tortownicę i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny do zestalenia. żelatynę (metodą jak wyżej) i wymieszaj pastę z herbaty miodowo-cytronowej, dobrze wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.
- Rozprowadź cienko i równomiernie pastę z miodowo-cytronową herbatą.Wstaw ser do lodówki ciasto, aż będzie gotowe do podania.
250