Składniki:
Instrukcja:
- Na patelnię wlej około 2,5 cm oleju i podgrzej na średnim ogniu, aż będzie gorący.
- Pokrój kurczaka po przekątnej na grube paski, szerokości około dwóch cali.W misce ubij jajka.W innym pojemniku wsyp mąkę.Najpierw obtocz paski kurczaka w mieszance jajecznej, następnie obficie posmaruj mąką, pokrywając wszystkie boki. Często nakładam na to kilka powłok. Na kawałkach kurczaka powinna być gruba warstwa ciasta.Gdy olej będzie gorący, smaż kawałki kurczaka na złoty kolor, około 3 minuty z każdej strony.
- Usuń kurczaka i odstaw na papier ręcznikiem do spuszczenia oleju. Aby zrobić sos cukierkowy, umieść sos sojowy i cukier w misce i wymieszaj razem, około 30 sekund. Cukier nie rozpuści się całkowicie, ale masa powinna być gęsta, a nie ziarniste.
- Dodaj nasiona sezamu i wymieszaj, aby dodać.Maczaj kurczaka w sosie, pokrywając wszystkie boki.Powtarzaj aż wszystkie kawałki będą pokryte.
- Podawać z ryżem , skrop sosem na kurczaku.
- Udekoruj pokrojoną szalotką.
30