Składniki:
Instrukcja:
- Usuń cały widoczny tłuszcz z kotletów.Smaż kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony około 3 minut, aż się zrumienią.
- Wyjmij, odłóż na bok.
- Dodaj cebulę i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż będą miękkie i skarmelizowane.
- Dodaj cydr, wymieszaj, doprowadź do powstania bąbelków i trochę zredukuj.
- Dodaj śmietankę i musztardę, wymieszaj, zagotuj, a następnie włóż kotlety z powrotem i gotuj przez 8-10 minut lub do całkowitego ugotowania.
- Włóż kotlety z powrotem , dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 8-10 minut lub do całkowitego ugotowania. W międzyczasie ugotuj szpinak na dużej patelni z masłem i dopraw do zwiędnięcia.
- Serw e kotlety i sos ze szpinakiem.
400