Składniki:
3 ząbki mielonego czosnku
Instrukcje:
- Na głębokiej patelni ponad na średnim ogniu, podsmaż cebulę, szalotkę i pieczarki na klarowanym maśle, aż cebula będzie przezroczysta.
- Dodaj większość przypraw, zachowując szczyptę.
- Dodaj serek śmietankowy, krab, parmezan i czosnek, mieszając aż do połączenia.
- Dodaj sherry i gotuj jeszcze kilka minut, próbując, czy potrzebujesz więcej.
- Dodaj śmietanę i zmniejsz ogień.
- Dodaj pozostałe przyprawy oraz sól i pe do smaku.
- Gdy mieszanina ostygnie, podziel ją na cztery 8 oz. zapiekanki, wypełniając każdy z nich tuż pod wierzchem.
- Umieść cztery arkusze ciasta filo na wierzchu każdej zapiekanki i za pomocą nożyc kuchennych pokrój w nierówny okrąg, pozostawiając 3 cale dodatkowego ciasta wokół średnicy.
- Wyciśnij to dodatkowe ciasto na ciasto (jak ciasto) i posmaruj oliwą z oliwek.
- Piecz w
stopni przez około 10 minut, aż filo napuszy się i zrumieni.
350