Krewetka Z Pomidorami, Fetą i Orzechami Sosnowymi

Krewetka Z Pomidorami, Fetą i Orzechami Sosnowymi

Składniki:

  • 3/4 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
  • 2 łyżki wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki sera feta
  • 1 łyżeczka mielonego czosnek
  • 1/2 szklanki pomidorów winogronowych, przekrojonych na pół
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżeczki prażonych orzeszków pinii
  • 1/4 funta surowej dużej krewetki
  • Instrukcje :

    1. Praż orzeszki pinii na małej patelni na średnim ogniu, aż będą pachnące, około 3 minut.
    2. Usuń do małą miskę.Na tej samej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
    3. Dodaj czosnek i mieszaj przez 30 sekundy.
    4. Dodaj pomidorki winogronowe i mieszaj dalej przez 1 minutę.Wymieszaj z oregano.
    5. Dodaj krewetki i wino i smaż, aż krewetki przybiorą nieprzezroczysty różowy kolor.
    6. Dodaj brązowy ryż na patelnię i wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki.Wyłącz ogień i dodaj ser feta i orzeszki pinii, delikatnie podrzucając.
    7. Podawaj.