Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 35
- Posmaruj folią 8-calowy kwadratowy zakaz pieczenia bez użycia patyczków do gotowania lub linii.
- Połącz mąkę, cukier cukierniczy i sól w dużej misce.
- Dodaj masło i pokrój na mąkę widelcem lub rozdrobnij palcami, aż mąka będzie przypominała gruboziarnistą mąkę.
- Dociśnij mieszankę palcami do równej warstwy na dnie patelni.
- Wstaw do lodówki przez 15 minut, a następnie piecz około 15 minut lub na złoty kolor.
- Wymieszaj cukier i mąkę na nadzienie w średniej misce.
- Ubij jajka.
- Dodaj sok z cytryny, mleko i sól; wymieszać, aby połączyć.
- Zalej upieczoną skórkę.
- Posyp nadzienie skórką z cytryny.
- Wróć do piekarnika i upiecz 20 minut lub do całkowitego zastygnięcia.
- Ostudź na ruszcie.
- Zdejmij z patelni i pokrój na 9 kwadratów.
- Pył z cukrem pudrem.
35