Kruszonka Gruszka I Jabłko

Kruszonka Gruszka I Jabłko

Składniki:

  • szklanka drobno posiekanych migdałów
  • 4 średnie gruszki bosc, bez gniazd nasiennych i cienko pokrojone
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 3 Jabłka Granny Smith, obrane, pozbawione gniazd nasiennych i cienko pokrojone
  • 2 łyżki naturalnego cukru kryształu
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki olej szafranowy
  • Mrożony deser waniliowy bez cukru lub wanilia organiczna
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki kiełków pszenicy
  • )

  • 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki cukierniczej
  • 1Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. W misce połącz owoce z kolejnymi 5 składnikami i mieszaj, aż do równomiernego pokrycia.
    2. Wlej do lekko naoliwionej 9-na 13- calowa blacha do pieczenia. W małej misce połącz pierwsze 4 składniki polewy i wrzuć do pokrycia.
    3. Skrop olejem i mieszaj aż do równomiernego pokrycia.
    4. Posyp równomiernie pokruszyć wierzch na masę owocową.
    5. Piecz przez do 40 minut lub do momentu, aż owoce będą miękkie, a polewa złocista. W razie potrzeby podawaj na ciepło w miseczkach na mrożonym deserze.