Składniki:
Instrukcja:
- W garnku podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
- Dodaj cebulę i podsmaż aż  jest miękki i półprzezroczysty, około minut. (Staraj się nie dopuścić, aby cebula się zrumieniła… zmniejsz ogień, jeśli musisz.) Wrzuć zmielony czosnek i smaż przez kolejne 4 minuty.
- Dodaj czerwoną paprykę i Smaż przez około 5 minut.Zredukuj ogień do niskiego poziomu i przykryj.Na dużej patelni rozgrzej pozostałą łyżkę oliwy z oliwek.
- Saute pokrojony w kostkę kurczak, aż będzie ugotowany, około 15 minut. (Sprawdź, czy kawałek jest „gotowy” – żadne różowe mięso nie powinno chować się w środku.)
- Dodaj pomidory i sok oraz zielone chili (jeśli używasz).Zagotuj zadziornie na wolnym ogniu .
- Dodaj fasolę.Wróć do gotowania na wolnym ogniu.
- Dodaj bulion z kurczaka do garnka.
- Wlej kurczaka/ mieszanka pomidorów i fasoli.
- Do garnka dodaj kminek, oregano, pieprz cayenne i mielone goździki.Smakuj.
- W razie potrzeby dodaj sól.Gotuj na małym ogniu przez około 30-45 minut.
- Dodaj posiekaną pietruszkę 15 minuty przed końcem czasu gotowania.
- Udekoruj każdą miskę posiekanym serem i kilkoma listkami pietruszki.