Kurczak Duszony z Pierogami

Kurczak Duszony z Pierogami

Składniki:

  • 6 piersi z kurczaka bez kości bez skóry (ja użyłam 2 bardzo dużych)
  • 2 łyżki masła
  • 2 puszki kremu z rosołu
  • 1 puszka rosołu z kurczaka
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka suszonej natki pietruszki
  • 4 kawałki chrupiących ciastek z lodówki
  • )

    Instrukcja:

    1. Umieść kurczaka w garnku.
    2. Dodaj masło, śmietankę rosół, rosół z kurczaka, pokrojoną w kostkę cebulę i natkę pietruszki.
    3. Gotuj na wysokich obrotach przez 4-6 godzin lub na niskich obrotach przez 8-1
    4. 30 minuty przed zakończeniem pieczenia kurczaka, pokrój biszkopty na 9 kawałków i włóż do garnka. Delikatnie wymieszaj, aby pokryć herbatniki. Kontynuuj gotowanie przez 30 minut, a następnie podawaj!
    5. 30