Składniki:
Instrukcja:
- Pokrój piersi kurczaka na trzecie wzdłuż. Trzymając razem plasterki piersi, pokrój bardzo cienko; odstaw na bok, aż będzie gotowy do użycia.
- W nieprzywierającym garnku ustawionym na średnim ogniu usmaż bekon, aż się zrumieni.
- Dodaj posiekaną cebulę i dusić, aż staną się przezroczyste; dodaj czosnek i zielone papryczki chilli i duś jeszcze minutę przed dodaniem kawałków kurczaka i gotuj przez około 3 5 minut lub do momentu, gdy kurczak będzie ugotowany.
- Dodaj trzy szklanki wody i doprowadź do dusić przed dodaniem bulionu z kurczaka, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez minuty.
- Tuż przed 15 min minęło, zrobić papkę wsypując mąkę do małej miski i ciągle mieszając dodając pozostałe 1/2 szklanki (125ml ) podlewać wolnym strumieniem.
- Zdjąć pokrywkę z garnka i powoli wlewać zawiesinę, mieszając zupę. Zwiększ ogień na średni i ciągle mieszając gotuj zupę przez około 2 minuty dłużej.
- Dodaj parmezan, ser cheddar, śmietanę do ubijania, kolendrę oraz sól i pieprz.
- Podgrzewaj przez chwilę dłużej, zanim zdejmiesz z ognia i podawaj na gorąco.
- Na 4-5