Składniki:
Instrukcja:
- Kurczaka pokroić w paski i marchewki i selera pokroić w plasterki.Marynować kurczaka z chińskim winem ryżowym, sosem ostrygowym, białym pieprzem i mąką kukurydzianą.
- Rozgrzać patelnię/wok z odrobiną oleju, włożyć marynowanego kurczaka i smaż przez kilka minut, aż będzie w połowie ugotowany. Odłóż na bok.
- Rozgrzej kolejną patelnię/wok z odrobiną oleju. Wrzuć posiekany czosnek i smaż, aż pachnie i się nie zarumieni.
- Dodaj marchewki i smaż przez około 2-3 minuty.
- Dodaj seler. Gotuj, aż seler i marchewka będą prawie miękkie. Włóż kurczaka i dobrze wymieszaj. Smaż przez kolejne kilka minut, aż kurczak się ugotuje.
- Dodaj trochę wody, aby zrobić sos.
- Podawać z ryżem.
300