Kwadratowe batoniki cytrynowe

Kwadratowe batoniki cytrynowe

Składniki:

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki Cukierników' cukier
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mąki uniwersalnej
  • ¾ szklanki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka startej skórki cytryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki masła niesolonego, pokrojonego na małe kawałki 039 mL
  • ½ łyżeczki esencji waniliowej
  • Instrukcja:

    1. W średniej misce wymieszaj 2 szklanki mąki i cukierków' cukier. Wymieszaj roztopione masło i esencję waniliową. Wciśnij miękkie ciasto dłonią na dno wysmarowanej tłuszczem patelni 9×13 cala.
    2. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 170C przez 13 minuty lub do zrumienienia.Tymczasem w dużej misce, Ubijaj jajka na jasno.
    3. Połącz cukier, proszek do pieczenia i szklankę mąki, aby nie było grudek mąki.Wymieszaj mieszankę cukru z jajkami.Wymieszaj sok z cytryny i skórkę z cytryny.
    4. Zalej przygotowaną skórkę i wróć do piekarnika.
    5. Piec przez dodatkowe 30 minuty lub do przed cięciem na batony pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
    6. 170