Składniki:
1 funt mielonego indyka, ugotowanego i odsączonego
1/2 cebuli, posiekanej
1 puszka ( oz) Fasola Pinto z płynem
1 puszka (15 oz) Fasola nerkowata z płynem
1 puszka (30 uncja) zwykła kukurydza z płynem
1 puszka (8 uncji) sos pomidorowy
1 puszka (15 uncja) Pomidory pokrojone w kostkę
1 puszka (4 uncje) Zielone chili
1 puszka (2 uncje) Pokrojone Oliwki z płynem
1 opakowanie Taco Seasoning (sprawdź etykietę bezglutenową)
1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne
świeża kolendra, siekana
ser tarty (opcjonalnie bez nabiału)
chipsy tortilla
kwaśna śmietana (Tofutti „Lepsza niż kwaśna śmietana” bez nabiału)
Instrukcja:
- Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry, sera, frytek i śmietana w dużym garnku.
- Podgrzej do pełnego wrzenia.
- Zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minuty.
- Do podania: Top z kolendrą, serem, frytkami i kwaśną śmietaną.
30