Łatwa i pyszna zupa taco

Łatwa i pyszna zupa taco

Składniki:

  • 1 funt mielonego indyka, ugotowanego i odsączonego
  • 1/2 cebuli, posiekanej
  • 1 puszka ( oz) Fasola Pinto z płynem
  • 1 puszka (15 oz) Fasola nerkowata z płynem
  • 1 puszka (30 uncja) zwykła kukurydza z płynem
  • 1 puszka (8 uncji) sos pomidorowy
  • 1 puszka (15 uncja) Pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 puszka (4 uncje) Zielone chili
  • 1 puszka (2 uncje) Pokrojone Oliwki z płynem
  • 1 opakowanie Taco Seasoning (sprawdź etykietę bezglutenową)
  • 1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne
  • świeża kolendra, siekana
  • ser tarty (opcjonalnie bez nabiału)
  • chipsy tortilla
  • kwaśna śmietana (Tofutti „Lepsza niż kwaśna śmietana” bez nabiału)
  • Instrukcja:

    1. Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem kolendry, sera, frytek i śmietana w dużym garnku.
    2. Podgrzej do pełnego wrzenia.
    3. Zmniejsz ogień i gotuj przez 30 minuty.
    4. Do podania: Top z kolendrą, serem, frytkami i kwaśną śmietaną.
    5. 30