Łatwe ciasto z kremem serowym

Łatwe ciasto z kremem serowym

Składniki:

  • 1½ szklanki masła, zmiękczonego
  • 1 opakowanie 8 uncji Serek śmietankowy, zmiękczony
  • 3 szklanki cukru
  • 6 dużych jaj
  • 1½ łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • ½ łyżeczki czystego ekstraktu migdałowego
  • 3 szklanki mąki uniwersalnej
  • ⅛ łyżeczki soli
  • 1 szklanka cukru pudru
  • ½ łyżeczki czystej wanilii
  • ¼ łyżeczki czystego ekstraktu migdałowego
  • 1 łyżka mleka do konsystencji
  • Instrukcje:

    1. Wystaw masło, serek śmietankowy i jajka na blat co najmniej 4 godziny przed przygotowaniem tego przepisu, aby całkowicie osiągnęły temperaturę pokojową.
    2. Rozgrzej piekarnik do 30
    3. Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką 10 calową patelnię rurkową i odłóż na bok.
    4. Ubijaj masło i serek na średnich obrotach mikserem elektrycznym przez 2 minuty lub do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając 5 do 7 minut. (będzie wyglądać na puszystą).
    5. Dodawaj jajka, po jednym na raz, ubijając tylko do momentu, aż zniknie kolor żółty.
    6. Dobrze wymieszaj wanilię.
    7. Połącz mąkę i sól w osobnej misce i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki i soli do masła, ubijając na niskich obrotach tylko do połączenia. patelnia. Napełnij 2-filiżankową, żaroodporną miarkę wodą; wstawić do piekarnika z rurką. Pomoże to zachować wilgotność ciasta.
    8. Piec w temperaturze 300F przez 1 godzinę i 10 minuty lub do drewniany kilof włożony w środek ciasta wychodzi czysty. Sprawdzaj ponownie co 5 minut, aż skończysz. Schłodzić na blaszce na ruszcie do minut; wyjąć z formy i całkowicie ostudzić na metalowej podstawce.
    9. Glazura
    10. Wymieszać składniki razem w małej misce do uzyskania pożądanej konsystencji, ale powinny być rzadkie .
    11. Dodawaj więcej mleka po jednej łyżeczce, aby uzyskać pożądaną gęstość.
    12. Skrop schłodzonym ciastem.