Składniki:
Instrukcje:
- Wystaw masło, serek śmietankowy i jajka na blat co najmniej 4 godziny przed przygotowaniem tego przepisu, aby całkowicie osiągnęły temperaturę pokojową.
- Rozgrzej piekarnik do 30
- Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką 10 calową patelnię rurkową i odłóż na bok.
- Ubijaj masło i serek na średnich obrotach mikserem elektrycznym przez 2 minuty lub do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając 5 do 7 minut. (będzie wyglądać na puszystą).
- Dodawaj jajka, po jednym na raz, ubijając tylko do momentu, aż zniknie kolor żółty.
- Dobrze wymieszaj wanilię.
- Połącz mąkę i sól w osobnej misce i dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki i soli do masła, ubijając na niskich obrotach tylko do połączenia. patelnia. Napełnij 2-filiżankową, żaroodporną miarkę wodą; wstawić do piekarnika z rurką. Pomoże to zachować wilgotność ciasta.
- Piec w temperaturze 300F przez 1 godzinę i 10 minuty lub do drewniany kilof włożony w środek ciasta wychodzi czysty. Sprawdzaj ponownie co 5 minut, aż skończysz. Schłodzić na blaszce na ruszcie do minut; wyjąć z formy i całkowicie ostudzić na metalowej podstawce.
- Glazura
- Wymieszać składniki razem w małej misce do uzyskania pożądanej konsystencji, ale powinny być rzadkie .
- Dodawaj więcej mleka po jednej łyżeczce, aby uzyskać pożądaną gęstość.
- Skrop schłodzonym ciastem.